Nekünk fontos az Ön megelégedettsége!

 

Az előterek, erkélyek, verandák, loggiák kedvelt árnyékolója a napellenző, valamint hatékony napvédelmet nyújt balkonok árnyékolásában is. A napellenzők mozgatása hajtókarral vagy motorral történik. Hasznosítható reklámfelületként is. Erős tartószerkezettel, impregnált ponyvából készül. A széles minta és színskála garantálja, hogy minden egyedi igényt ki tudjunk elégíteni. Működtetés lehet kézi hajtókaros, illetve motoros, szél-és fényérzékelő elektronikával ellátott.

- Könyökkaros

- Könnyített könyökkaros napellenző
- Leereszthető drapériás napellenző
- Bukókaros napellenző
- Lefutó sínes napellenző ( nagyobb mérettartományban )
- Ablaknapellenző, függőlegesen legördíthető ablaknapellenző
- Balkon napellenző
- Állítható dőlésszögű napellenző
- Veranda árnyékol

   

  

   

      

  


   

 

A színek és minta kiválasztásához kérjük kattintson a képekre!

 

 

 

Könyökkaros napellenzők

 

A könyökkaros napellenzők korunk korszerű árnyékolói, melyek praktikumaival egyre inkább kivívják létjogosultságukat napjainkban. Földünk légkörébe érkező káros, az egészségre ártalmas sugárzások lassan elengedhetetlenné teszik hiányukat a szabadban tartózkodáskor.

A napellenző egy hordozó zártszelvényre épül rá amely összetartja a szerkezetet és a napellenző felszerelését is lehetővé teszi tetszőleges helyen.

Működésük a beépített könyökkarban tárolt erőt hasznosítja a ponyvafelület mozgatására ill. feszesen tartásához. A könyökkarban egy erős rugó elő van feszítve. A könyökkar két profilját egy csuklón keresztül lánc segítségével köti össze. A lánc segítségével kifeszített rugó a csuklót ki akarja nyitni, amelyet a napellenző ponyvája tart vissza. Tehát a napellenző hengeréről amennyi ponyvát letekerünk, azt a könyökkar a rugónak köszönhetően kitolja maga előtt.

A Sunset napellenzőknél a karok dőlésszögét hajtókar segítségével állíthatjuk, oldalanként egy-

szerre 5-8 –onként, hogy a két karnak ne kelljen aránytalanul nagy terhelést elviselnie.

A fémszerkezet az időjárás viszontagságainak hogy mind jobban ellenálljon, felület védelemmel

Ellátottak. Az acél alkatrészek elektrolitikus horganyozással bevontak, az alumínium profilok és öntvények elektrosztatikus porszórással felület kezeltek. A fémszerkezet kialakítása olyan, hogy mérettől függően 30-40 Km/h szélviszonyok mellett még képes a ponyvafelület tartására.

Ennél erősebb légmozgás esetén a napellenző betekerésével a ponyvafelületet csökkenteni kell!

A ponyvahenger mozgatása kisméretű, nagy nyomatékra képes csiga hajtóművel, vagy a hengerbe épített elektromotor segítségével lehetséges. A ponyvát feszesen tartó könyökkarok dőlésszöge fokozatmentesen állíthatóak a vízszintestől a függőlegesig. A billentő szerkezeten található csavarok állításával lehet a dőlésszögön változtatni.

A fémszerkezet 5 m-es szélességig 2 db, 5 és 6 m között kívánságra (szélviszonyoktól függően)

3 db, 6 és 8 m között 3 db, 8 és 10 m között 4 db könyökkarral kerül összeszerelésre.

A kézi hajtóművek és a beépített motorok áttételei is a napellenzők méret változásaival harmóniában vannak. Két karos ernyőknél 1:7, három karos ernyőknél 1:10, négy karosaknál 1:13 hajtóművek kerülnek beépítésre a könnyebb kezelhetőség végett.

Az öntvények és tartó profilok minősített, ellenőrzött minőségi tanusítvánnyal ellátott ötvözött alumíniumból készülnek, amelyek felhasználás előtti kontrolját szúrópróba szerű törési teszttel vég ellenőrizzük.

Felszereléséhez oldalfali (homlokzati), vagy mind oldalfali és mennyezeti szerelésre alkalmas (univerzális) konzolt biztosítunk. Az alkalmazott fali konzolok mennyisége az alkalmazott könyökkarok számával azonos. 4,5 és 5 m-es szélesség között adunk 1 db plusz konzolt a hordozó zártszelvény megívelődése miatt. A fali konzolok a homlokzaton vagy a mennyezeten 220 mm helyigénnyel bírnak.

A ponyvák UV stabil, szálában színezett dralon vászonból készülnek. A szövést követően gombásodás elleni impregnálást kapnak a vásznak, hogy akár tartósan vizesen összetekert állapotban sem penészednek össze. A végimpregnálás olyan minőséget biztosít, hogy a vászon képes 320 vízoszlop miliméteres vízmennyiséget megtartani. A vászon 1200mm-es sávokból kerül összevarrásra, amely a ponyva erejét tovább növeli.

Bízunk benne, hogy az általunk gyártott terméket megelégedésére tudja használni.